Prensa

Sala de premsa

Tornar al llistat

BMN supera el test d'estrès

15 Jul 2011

Compartir: Facebook Twitter

Carlos Egea, president de BMN

El banc gairebé duplica el core capital exigit per l'anàlisi de la EBA al computar les provisions genèriques i subestàndard, aconseguint un 9,3% en el pitjor dels hipotètics escenaris econòmics de 2012

 

BMN, el banc conformat per Cajamurcia, Caixa Penedès, Caja Granada i Sa Nostra, ha superat àmpliament el test d'estrès dut a terme per l'Autoritat Bancària Europea (EBA). En un escenari advers i altament improbable, el core capital (o core Tier1) del Grup BMN seria del 6,1% el 2012, fet que suposa un 22% per sobre del mínim exigit (5%) en l'exercici d'estrès de la EBA, i del 9,3% en el mateix horitzó, incloent les provisions genèriques que BMN ja ha constituït.


El president de BMN, Carlos Egea, qualifica de "especialment satisfactoris aquests resultats, tenint en compte que l'exercici s'ha realitzat amb unes variables homogènies per a tots els bancs europeus, fet que suposa, entre d’altres aspectes, un còmput més advers de la morositat a Espanya i un impacte dels majors diferencials del deute sobirà. La interpretació d'aquests resultats s'ha de fer incloent les provisions genèrica i subestàndard, singulars en el nostre sistema financer i constituïdes per absorbir pèrdues potencials, que l'EBA també posa de manifest".


Tenint en compte aquestes provisions, el core capital del Grup BMN pràcticament duplica el percentatge exigit, en situar-se en el 9,3% el 2012. L'exercici d'estrès s'ha realitzat amb dades a 31 de desembre de 2010, per la qual cosa encara no recull les sinergies i beneficis derivats del procés d'integració en curs, que es troba molt avançat. El core capital de BMN al tancament de 2010 va ser del 8,3%.