Prensa

Sala de premsa

Tornar al llistat

BMN redueix en 5.860 habitatges el seu risc immobiliari

11 Jul 2011

Compartir: Facebook Twitter

BMN ha reduït el seu risc immobiliari en un 10% durant el primer semestre d'aquest any en haver subrogat, cancel·lat o venut 5.860 immobles de la seva cartera, la qual cosa li permet mantenir la previsió de rebaixar aquest risc en un 23% al final d'aquest exercici .

A més, en el mateix període, ha completat el 64% del total de la reestructuració de la xarxa comercial que té prevista fins a mitjans de 2012, s'ha reduït el finançament majorista en 1.100 milions d'euros i s'han augmentat els dipòsits minoristes en base anual en 500 milions, un 1,5% més. 

La previsió de beneficis se situa a l'entorn dels 100 milions d'euros

Les dades del primer semestre van ser presentats al consell d'administració el passat 5 de juliol i posen de manifest l'evolució del Grup, que ha estat qualificada pel seu president, Carlos Egea, de "molt satisfactòria". La previsió de beneficis de BMN se situa a l'entorn dels 100 milions d'euros.
 
Des que es va constituir BMN, el desembre de l'any passat, fins al 30 de juny, s'han tancat 180 oficines de les 280 previstes fins a mitjans de 2012. És a dir, en només sis mesos s'ha completat un 64% del total de la reestructuració prevista. En aquest mateix sentit, la plantilla s'ha reduït en 745 empleats entre prejubilacions i sortides pactades. El procés de sinergies que està produint aquesta reestructuració ja comença a recollirse en el compte de resultats i suposarà una reducció de les despeses de l'entorn del 21% quan s'hagi completat i uns estalvis anuals estimats en 170 milions d'euros.
 
El procés d'integració d'oficines a les zones naturals de cadascuna de les quatre caixes que conformen BMN ja ha finalitzat, mantenint-se en cada regió la marca de l'entitat d'aquesta comunitat. Així mateix, a Madrid ha començat la remodelació de les 45 oficines existents amb la implantació de la marca BMN.

A la imatge, interior d'una de les oficines de BMN a Madrid

La integració financera de les quatre caixes en BMN culminarà el proper 31 d'agost

La integració financera de BMN culminarà el proper 31 d'agost, data en la qual és previst que es completi la segregació total dels actius i passius de les quatre caixes a favor del Banc. Els consells d'administració de les quatre entitats ja havien aprovat el passat mes de març el traspàs dels seus actius i passius a BMN, acords que posteriorment van ser ratificats per les respectives assemblees generals el 30 de maig.
 
BMN avança en aquests moments en el pla de recapitalització aprovat pel Banc d'Espanya, i continua les negociacions per l'entrada d'inversors privats. El Grup BMN va ser el primer Banc format per caixes que es va presentar davant els analistes el passat 12 de gener, acte en què va detallar les seves principals magnituds.
 
BMN procedir també fa unes setmanes al llançament de la primera oferta de productes comuns i, pocs dies després, ja s'havien rebut més de 10.000 sol·licituds de subscripció en el seu "Campanya nòmina 2011". Els clients rebran un televisor LED amb TDT i alta definició en domiciliar la seva nòmina o pensió. A més, el Banc ha llançat una campanya de benvinguda als seus clients oferint-los la contractació d'un dipòsit amb una rendibilitat d'un 3% TAE a dotze mesos. 

Sobre BMN

BMN és un dels principals grups financers d'Espanya amb 70.000 milions d'actius i 3,6 milions de clients, referent a l'Arc Mediterrani i amb una presència adequada a Madrid. Per tant, la seva zona d'actuació concentra més de dos terços de la població del nostre país i del PIB nacional.