Prensa

Sala de premsa

Tornar al llistat

BMN avança amb pas ferm cap a la integració total de les quatre caixes

17 Jun 2011

Compartir: Facebook Twitter

El Grup BMN, format per Caja Murcia, Caixa Penedès, Caja Granada i “SA NOSTRA”, avança amb pas ferm en  la seva integració total. El president del Banc, Carlos Egea, va manifestar ahir en un curs de finances que se celebra a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander, que el consell d'administració de BMN es reduirà de 17 a 15 membres, cinc dels quals seran independents, dos  més dels que hi ha ara.

El president Egea va destacar, en el curs organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica, que ja s'han tancat 175 oficines de les 280 previstes en el procés de reestructuració que s'està duent a terme i que la integració dels serveis centrals estarà finalitzada a finals d'any.

Important sanejament d’actius

Respecte al sanejament dels actius immobiliaris, Carlos Egea va destacar que només en el primer semestre d'aquest any s'han reduït ja en un 11% i que per al proper mes de desembre s'haurà eliminat el 24% del total del risc immobiliari.

Aquests factors estan atraient encara més l'interès d'importants grups d'inversors privats per entrar a formar part de l'accionariat de BMN. En concret, Carlos Egea va assenyalar que s'estan mantenint converses amb "family offices" espanyols, inversors institucionals, "private equity" i fins i tot amb fons sobirans.

El president de BMN va destacar també la professionalitat i cohesió del consell d'administració del Banc, un dels més valorats del sistema financer espanyol. No obstant això, i perquè sigui encara més atractiu als nous inversors que entrin en el capital de l'entitat, el consell es reduirà de 17 a 15 membres, entre els quals hi haurà cinc consellers independents, dos més dels que hi ha ara.

Tots aquests processos d'integració, reestructuració, sanejament i millor governança són els passos previs per deixar el Banc en òptimes condicions per a la seva pròxima sortida a Borsa, una meta clara i decidida que s'ha proposat BMN, segons va ratificar ahir Carlos Egea.